גם בפסח אפשר לאכול בריא ומאוזן

אחרי ימים עמוסים של ערב פסח, כולנו מצפות לרגיעה ולמנוחה בימי חול המועד, אלא שאז בני הבית דורשים את המטעמים האהובים, ושוב אנו מוצאות את עצמנו במטבח על הרגלים סביב האוכל, כיצד אפשר לשמור על תזונה נכונה בפסח?
רגילים לחשוב על פסח כעל חג עתיר קלוריות, אך אם נבדק נגלה שאפשר גם אחרת! תתפלאו שפסח הוא החג המתאים ביותר לאכילה מאוזנת ונכונה. רובנו משתמשות בפסח בעיקר מטעמי כשרות מהודרת במוצרי יסוד בסיסים. מוצרים אלה מאפשרים לנו לבנות תפריט מאוזן ובריא, רק צריך לשים לב. מבחינה קלורית מצה שווה ל- 2 פרוסות לחם (מצה עגולה - 3 פרוסות לחם). לכן בארוחת בוקר למשל נסתפק בחצי מצה. נוסיף ממרחים וסלטים כל אחד לפי מנהגיו, גבינות אוו אבוקדו וירקות (רב האנשים אוכלים את הסלט הרגיל עם כל הירקות). כדאי לצמצם צריכת ביצים (קשות, חביתות) שממילא מרכיבות בנסתר חלק גדול מהמאכלים.
מכיוון שמצה יותר כבדה, ולכן מקשה על העיכול, מומלץ לשתות יותר מים, ולכלל בתפריט מזון שמכיל תאית כגון: פירות ירקות (לא קלופים), אשכוליות, תפוזים ותפוחים במיוחד הירוקים, וכן סלק, גמבה ועגבניות שמסייעים לבעיות עצירות.
בצהרים, מי שנוטל ידים יאכל כשיעור מצה, ושאר התפריט כמן בכל יום רגיל - דגים או עוף , מרק, ירקות וסלטים מבושלים או טריים, כדאי כמובן למעט במטוגן ובתפוחי אדמה.
בארוחת ערב אפשר לאכול דגים, סלטים, פשטידות מירקות ( את הפשטידות ניתן לייצב גם בעזרת שקדים טחונים), ביצים מוצרי חלב וכו'.
גם את המציה- מצה מטוגנת (מצה בריי), המאכל שא"א לעבור פסח בלעדיו (לאוכלי שרויה), אפשר להכין בגרסה קלה, אפוי בתנור או מטוגן במעט שמן.
טעימה בין הארוחות- פרי או 10 שקדים/אגוזים כמו בכל יום רגיל...
כך נעבור את החג בעז"ה בקלות, ברזון ובהרגשת סיפוק ושביעות רצון!
ותתחילו לחיות חיים של בריאות