טיפים להרזיה
עידוד ותמיכה להרזיה לצמיתות
טיפ מס. 2
לבנות תוכנית לאורח חיים בריא, כולל תוכנית אכילה בריאה ופעילות גופנית מתאימה, שתיה ושינה מספקים וגם סעיף להפגת מתח וסטרס מצטבר
טיפ מס. 1
להוציא מהבית את כל השטויות..... וגם מהראש.....להתחיל הליכות ולהנות מהטבע ומהטבעי


טיפ מס. 4
לתכנן זה אגב גם לתכנן קניות... בזמן שלא רעבים, מאד רצוי בלי ילדים עם דעות ורצונות ומשיכה למתוק ולצבעוני, עם רשימה ולקנות בעיקר מהשוליים הבריאים של הסופר/צרכניה, איפה שהטרי וטבעי יותר שוכן לו... פחות מתועש ואפילו זול ....
הכי טוב מוצרים עם רשימת רכיבים קצרה.... ביציים, עוף, שעועית, קינואה, מלפפון, תפוח, קריא, מובן, טעים ובריא..

טיפ מס. 3
לתכנן... להקדיש כמה דקות למה אוכלים היום בתנאי השטח. איזה יום מתוכנן לי, מה אוכל שיקדם את מטרתי לבריאות ורזון. אם בבית, הרבה סלט, מרק, דג, עוף ופחות פחמימות ריקות....
אם בחוץ, שיהיה משהו נורמלי בתיק ולא להתקל ברעב טראומתי ליד מאפית "אנג'ל"

טיפ מס. 5
יש לנו נטיה לפרגן לעצמנו, "רק עוד ביס", "רק עוד טעימה", בחשיבה שרק קצת - לא מזיק. במובן מסויים זה נכון, עוד כמה קלוריות באמת לא יכריעו. במובן אחר זה כן מכריע. בטבע של כולנו יש נטיות אינסטיקטיביות
ואימפולסיביות ודפוסי התנהגות שנבנו עם השנים, שממוקמים במוח התחתון (הממוקם מעל הצואר האחורי), וקשורים לסיפוק היצרים כולל יצר אכילת היתר ואכילת ג'אנק פוד.
במוח העליון (ממוקם מאחורי המצח) מתנהלות הבחירות היותר מחושבות ומשופרות. במקרה של אכילה, כל בחירה טובה של מזון בריא במידה הנכונה, במועד המתאים, בלעיסה יסודית וכו' - מחזק את מרקם המח העליון, והסבירות שגם הבחירה הבאה תהיה מבוססת על ההגיון הבריא. כל הזנחה ושליפת יד לאוכל המסוכר, צבעוני, מטוגן ומיותר - מוסיף לבנה למח היצרי באכילה, ואת הסבירות שההמשך יבוא מהמקום היותר
נמוך, במזון ריק.
אי לכך, לכל בחירה - יש משמעות בחיים כמו באכילה. בואו נבחר בטוב ובחיים, כמו שכתוב: "תחשוב טוב, יהיה טוב!"

טיפ מס. 6
צדיק אוכל לשובע נפשו
מתי אוכלים?
להרגיל את עצמך לאכול רק כתגובה לגוף מאותת על רעב פיזי אמיתי כמו שאנחנו מגרדים את העור רק כשמעקצץ - לא לפני, ולא למניעה, ולא שמא...אלא מתי ש... אלא רק כתגובה ל..) ככה תלמדו לזהות אם אכן הטנק התרוקן וחשוב למלא אותו שוב באוכל בריא בכמות ובאיכות! בשמחה ובהודיה למטיב ולזן לכל, על כל הטוב אשר גמלני..
כמה לאכול?
גודל הקיבה ככגדול האגרוף שלך, וזו גם כמות האוכל המוצק הדרוש לנו בארוחה. אפשר להוסיף ירקות כמה שרוצים, ועוד כ-2 כפות פחממות מלאות + כף שמן טוב.
ללעוס ביסודיות ולאכל לאט,
בסיום הארוחה לעזוב את השולחן/המטבח ל- 4-5 שעות. אם הבטן מאותתת על רעב לפני כן (אולי בגלל הרגש או הדמיון או כ ראינו) אפשר לקחת פרי וכמה שקדים או אגוזים... אז לסיכום, צריך להקשיב ולהבין מתי ראוי לאכול. ומתי להפסיק לאכל? לפני ששבעים (רמב"ם: עד 3/4 שובע!).

טיפ מס. 7
שינוים קטנים קטנים בהרגלים, מצטברים לקילוגרמים נושרים...
א. שינו בכוס הקפה - להפחית את כמות החלב בקפה או להחליף לקפה שחור ולהמתיק בסטיויה
ב. לנעול ביום יום נעליים שטוחות ונוחות, כשנח לנו ברגלים יש סיכוי יותר גדול שנלך ברגל ולא ניסע באוטובוס תחנה או שתיים, ואפילו נעלה ברגל במדרגות ונדלג על המעלית.
מרגישים צמא? לקום ולקחת כוס מים, במקום לבקש מאחד הילדים. כל צעד חשוב ומתווסף!
הטיפים הבאים יוסיפו לך ידע והכי חשוב- מוטיבציה. תכלס': לעשות! Just do it!

טיפ מס. 7
אכילה בשמחות
שמחות בהחלט מהוות אתגר למי שמעונין לשמור על משקל תקין. אם לא נתכונן מראש זו יכולה להיות אכילה מיותר בשעה מאוחרת שתבוא לידי ביטוי במחוג שזז.
אז נחליט מראש לא לבוא מורעבים, ליהנות יותר מהמפגש עם המשפחה והמכרים ולצמצם את זמן האכילה... "לצלם" בעיניים את המנות המוגשות, ולבחור את המנות הבריאות יותר - סלטים, ומנת חלבון אם יש - דג או עוף.
להמעיט בפחמימות כמו אורז לבן ותפוח אדמה צף בשמן, לשתות מים/סודה ולהימנע מכל המוגזים המתוקים.בוודאי שאפשר לוותר על בורקאס, עוגות, גלידות וכדו'. אם יש מנה אחרונה מאד שווה, לאמץ את מיומנות הטעימה ו"הבנתי את הרעיון" או אמצו לכן "ביס ראשון, ביס אחרון הכל אותו הדבר..."
כן ירבו שמחות בישראל!
